فرهنگ بالای مصرف "سیر" در مردم اروپا/جنگ با عفونت های بدن

یک متخصص علوم تغذیه به فرهنگ مصرف سیر در کشورها اشاره کرد و گفت: مصرف سیر در فرهنگ مردم اروپا، چین و ژاپن زیاد است. به دلیل پُرباران و مرطوب بودن هوای کشورهای اروپایی بوی سیر خیلی ناراحت کننده نیست و مردم با درک خواص این ماده خوراکی، از خوردن آن امتناع نمی کنند.

دکتر محمد حسین عزیزی در گفتگو با خبرنگار  پایگاه خبری تحلیلی  طنین یاس ، ، به خواص معجزه آسای سیر اشاره کرد و گفت: سیر یک ماده خوراکی غنی از اسیدفولیک، انواع ویتامین های B ، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و برخی ویتامین های دیگر است.
این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه از سال های دور تاکنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است، گفت: باتوجه به ترکیبات گوگردی موجود در سیر، این ماده خوراکی برعلیه میکروب ها عمل کرده و خاصیت ضدعفونی کننده دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
وی به خاصیت های درمانگر سیر اشاره کرد و گفت: سیر پیشگیری کننده از سرطان، درمان کننده همه عفونت های بدن به ویژه عفونت های تنفسی، سینوزیت، درد معده، یبوست، نقرس، روماتیسم، کاهش قند، چربی و کلسترول خون و پاکسازی روده است. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.
عزیزی به بوی بد دهان پس از خوردن سیر اشاره کرد و افزود: تنها مشکلی که معمولا مردم را از خوردن این ماده غذایی پُرخاصیت دور می کند، بوی ناخوشایند آن است. پیشنهاد می شود یک حبه سیر را چند تکه کرد و به صورت درسته و بدون جویدن با آب قورت داد. مصرف پودر سیر و یا ترشی سیر بوی کمتری دارد اما خاصیت آن نیز از سیرتازه کمتر است. خوردن نعنا و پودر آویشن نیز می تواند کمی از بدبو شدن دهان جلوگیری کند. همچنین بهتر است سیر را بعد از وعده شام و درساعات شبانه مصرف کرد زیرا بعد از خواب، ضمن اینکه بوی سیر از دهان می رود، خواص آن نیز به بدن رسیده است. به هرحال نمی توان انتظار داشت که سیر بو نداشته باشد چون سیر بدون بو، سیر بی خاصیت است. 
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: همیشه شنیده ایم مردم خطه شمالی کشورمان، کمتر به سرطان مبتلا می شوند زیرا “سیر” پایه اصلی غذاهای مردم این منطقه است اما به دلیل مرطوب بودن هوای شهرهای شمالی، بوی آن کمتر پخش و باعث ناراحتی اطرافیان می شود. 
وی در پایان درباره مضرات مصرف زیاد سیر هم گفت: مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند. زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود.
انتهای پیام/ غ

Let’s block ads! (Why?)